Haardhout wordt altijd aangeboden verkocht per Kubb. Je kunt altijd kiezen voor 1 Kubb gestapeld haardhout of 1 Kubb gestort haardhout. Maar wat is het verschil tussen 1 Kubb gestapeld of gestort haardhout? En hoeveel is het verschil? Lees snel verder om een antwoord te krijgen op deze vragen.

1 Kubb gestapeld en gestort haardhout

1 Kubb gestapeld haardhout is duurder dan 1 Kubb gestort haardhout. Dit komt, omdat er meet haardhout gaat in 1 Kubb dan in een Kubb gestort haardhout. 1 Kubb los gestort haarhout is ongeveer gelijk aan 0,7 m3 gestapeld haardhout. 1 Kubb gestapeld haardhout is ongeveer gelijk aan 1,5 m3 gestort haardhout. Er zit dus best een behoorlijk verschil in de hoeveelheid. Dit zorgt uiteraard voor het prijsverschil.

Tips bij het kopen van 1 Kubb haardhout

Let bij uw aankoop van 1 Kubb haardhout op de volgende zaken:

  • Is het haardhout goed gedroogd. Minimaal 2 jaar gedroogd of het moet in de ovengedroogd zijn.
  • Welke houtsoort is het. Het kan een mix zijn van bijvoorbeeld eikenhout, elsenhout en essenhout. Maar het kan ook alleen eikenhout zijn. Eikenhout brand langer. 1 Kubb eikenhout is daarom dan ook duurder dan 1 Kubb gemixt haardhout.
  • Kies niet voor naaldhout. Naaldhout bevat veel hars en dat is niet goed voor een openhaard, houtkachel en uw schoorsteen.