De beste haardhout!

Houtpellets

Houtpellets voor een pelletkachel is een biomassaproduct. Een pelletkachel is een kachel dat lijkt op een houtkachel, alleen een pelletkachel wordt verwarmd met een soort brokjes, houtpellets en heeft een hoger rendement. 

Waaruit bestaat houtpellets

Houtpellets bestaan uit restmaterialen van de bosbouw en houtindustrie zoals zaagsel en houtsnippers. Maar ook andere vormen van biobrandstof kunnen in de toekomst misschien worden hiervoor gebruikt. Er lopen op dit moment meerdere onderzoeken welke andere vormen van biobrandstof eventueel mogelijk zijn.  Voor het maken van houtpellets worden dus geen extra bomen gekapt of als dat wel gebeurt, dan worden er nieuwe geplant. Dat is een van de redenen dat pelletkachels een duurzaam oplossing zijn. 

Hoe worden houtpellets gemaakt?

Al het restmateriaal van de bosbouw en houtindustrie wordt versnipperd, samengeperst en gedroogd tot kleine ronde brokjes. Door machines worden houtpellets in de juiste vorm gesneden. Een speciaal stof (lignine) wat van nature in het hout zit en vrij komt zorgt voor extra verkleving waardoor de houtpellets hun vorm behouden.

Zijn houtpellets voor een pelletkachel efficiënt?

Door de ingewikkelde techniek binnen een pelletkachel is deze in aanschaf behoorlijk prijzig. Alleen een pelletkachel is heel erg zuinig en dit in combinatie met de zeer goedkope brandstof houtpellets maakt dit toch een duurzame en kostenbesparende oplossing. Pelletkachels werken electronische en hebben een thermostaat. Wordt de kamer kouder, dan verwarmd de pelletkachel automatisch bij. Het is zelf mogelijk om je pelletkachel op de Cv-ketel aan te sluiten. Hierdoor kun je flink bespraken op de gasrekening.

Houtpellets kopen in Emmen

Wilt u de beste en duurzaamste houtpellets voor uw pelletkachel? bestel dan bij ons houtpellets. Wij leveren de houtpellets in de gemeente Emmen en omstreken.