De houtbriketten van Haardhouthuis uit Emmen in Drenthe zijn kwalitatief hoogwaardige en duurzame houtbriketten. Houtbriketten worden uitsluitend gemaakt van harde houtsoorten zoals beuken, essen en eiken. Tijdens het productieproces worden er geen toevoegingen gebruikt, maar enkel en alleen het hout van onze leveranciers. Het hout is samengeperst en heeft een hoge calorische waarde. Hierdoor branden ze langer, geurloos en geven meer warmte dan gewoon haardhout zoals eikenhout. Dit maakt dat de houtbriketten duurzaam en CO2 neutraal zijn. De productie-methode voldoet aan de DIN-51731 normering.

Aanmaakhout
Aanmaakhout

Grote zak aanmaakhout.

niet beoordeeld 6.50 Toevoegen aan winkelwagen
Pini Kay houtbriketten
Pini Kay houtbriketten
  • 1m3 houtbriketten komt overeen met circa 4 m3 gedroogd haardhout!
  • gemaakt van 100% eikenhout
  • zonder chemische toevoegingen
  • FSC-gecertificeerde grondstof
  • Duurzame bosbouw
  • 100% ecologische verwarming
  • Pakket bevat 12 briketten

 

niet beoordeeld 70.00595.00 Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wat zijn houtbriketten?

houtbriketten kopen in Emmen

Houtbriketten zijn een soort houtpellets en worden in de fabriek gemaakt door het samenpersen van houtzaagsel en houtresten. Dit gebeurt onder zeer hoge druk. De houtresten die gebruikt worden voor het maken van de briketten komen van timmerfabrieken en houtzagerijen. Erg duurzaam en energie neutraal.

Ter vergelijking:
1m3 houtbriketten komt overeen met circa 4 m3 hout standaard haardhout. Voor onze briketten worden geen bomen gekapt!

De vocht gehalte in de briketten is zeer laag, namelijk zo rond de 5%. Goed gedroogd haardhout gaat deze waarde niet halen en is het vochtgehalte een stuk hoger (meer dan 10%). De houtkachel, speksteenkachel of open haard brandt hierdoor ook nog een stuk schoner en duurzamer. Een ander groot voordeel is dat er ook veel minder as over blijft na de verbranding. De restafval van een houtbriket is namelijk minder dan 1%!

Opslag van houtbriketten

Houtbriketten moeten net als al het andere haardhout droog opgeslagen worden. Voor briketten is dit heel erg belangrijk. Komt er namelijk vocht bij, dankwoorden de briketten slap en vallen ze uit elkaar. Briketten branden een stuk langer dan regulier gedroogd haardhout. Dat heeft ook als voordeel dat je er minder van hoeft te hebben en dat scheelt weer in ruimte voor de opslag. Heb je niet veel ruimte buiten het huis, dan is dit ook een goede oplossing om te stoken met houtbriketten.

Houtbriketten Emmen in Drenthe

Wilt u de beste en duurzaamste haardhout voor uw houtkachel, openbaar of vuurkorf, bestel dan bij ons houtbriketten. Wij leveren de briketten in de gemeente Emmen en omstreken.

Houtbriketten kopen in Emmen en omstreken? U bent bij ons aan juiste adres!