In tegenstelling tot vers haardhout (haardhout dat is opgeslagen en twee jaar moet drogen) is ovengedroogd haardhout gedroogd in een hoge temperatuuroven.┬áDit verwijdert niet alleen vocht dat in het verse haardhout zit, maar het doodt ook schimmels en ongedierte in het hout – waardoor het schoner en langer meegaat dan welk ander haardhout dan ook. Vers haardhout brandt ook niet zo goed als ovengedroogd haardhout of haardhout dat in de opslag twee jaar is gedroogd. Gedroogd haardhout is ook veel beter voor uw houtkachel of openhaard en beter voor het milieu.

Opslag ovengedroogd haardhout

Als je ovengedroogd haardhout hebt aangeschaft, dan is het erg belangrijk dat je een een goede opslagplek hebt. Het ovengedroogd haardhout moet natuurlijk droog blijven en dus droog worden opgeslagen. Wat ook erg belangrijk is, is dat je het hout wel goed ventileert. Dus zorg ervoor dat het hout iets hoger staat dan de grond, dat de wind er bij kan en dat bij de onderkant/zijkant/achterkant wat openingen zijn zodat het het goed kan ventileren.

Waar komt ons ovengedroogd haardhout vandaan?

Ovengedroogd haardhoutWij verkopen pallets ovengedroogd haardhout. Dit haardhout komt uit Oost Europa en wordt in vrachtwagens bij ons geleverd. Deze vrachtwagens rijden dan niet leeg terug, maar nemen dan goederen uit Nederland weer mee terug.

Ovengedroogd haardhout kopen? Wij hebben het in huis!